Warning: Illegal string offset 'custom_css_post_id' in /home/konfijt/domains/konfijt.be/public_html/wp-includes/theme.php on line 905

Bert Dockx (Flying Horseman/Dans Dans)

Bert Dockx is zonder twijfel één van de meest unieke en begeesterde muzikanten en songschrijvers        van de laatste jaren. Als spil van het zeskoppige Flying Horseman, als één derde van het onvolprezen Dans Dans en in zijn eentje met het Nederlandstalig, akoestische project Strand speelde hij in ijltempo een reeks indrukwekkende albums en shows bij elkaar.

Met zijn bezwerende live performances weet hij de toeschouwer steevast bij de keel te grijpen. Verwacht u aan een avond met indringende solo-­‐uitvoeringen van eigen werk (Flying Horseman én Strand) en een aantal eigenzinnige covers (Bob Dylan, Joy Division, Townes Van Zandt, Ornette Coleman, John Fahey, Fleetwood Mac, …)

 

“…groots in het opwekken van sonische stormen, grootser in het creëren van een dreigende onderhuidse spanning en het allergrootst in het versmelten van beide…. “ (Humo over Flying Horseman)

“Strand is de kleinste plaat uit dit kleine land die we sinds lang hebben beluisterd, maar ze is uit de kunst. En groots.” (Focus Knack ****)

“Eentje om in te kaderen” (Da Music over Covers door Bert Dockx)

““Enkel u ontbreekt, om te oordelen dat het trio de beste rock ‘n’ roll plaat improviseerde…” “Kopen, zwijgen en luisteren…” **** (FOCUS KNACK over 3 van Dans Dans)

fotograaf “Geert Vandepoele”