Warning: Illegal string offset 'custom_css_post_id' in /home/konfijt/domains/konfijt.be/public_html/wp-includes/theme.php on line 905

Dieter Von Deurne & The Politics

Met Dieter Von Deurne & The Politics lijkt Sermeus toe te geven aan een onweerstaanbare oerdrang, aan liefde en verontwaardiging, zelfs idealisme maar ook simpelweg aan de noodzaak om liedjes te schrijven.

Deze keer geen gestileerde en minutieus gebalanceerde popsongs zoals hij ze met The Go Find de voorbije 12 jaar in elkaar draaide. Dieter en zijn Politics kiezen resoluut voor de (vuile) gitaar. Het is zonder twijfel ook een ode aan hun muzikale roots. Ze slagen er in om vroeger heel nu te doen klinken en elk lied te voorzien van onweerstaanbare hooks. Het moet van de allereerste release* van Orange Black geleden zijn dat Sermeus nog zo rauw uit de hoek kwam.

U hoort flarden Wilco, Wipers, Dinosaur Jr. Pavement en Spoon? Ok maar dan wel alles beleefd samengeperst tot venijnige oorwurmen. Wat een verademing overigens om nog eens een band te horen knallen en roepen terwijl er schaamteloos gitaarsolo’s ten berde worden gebracht! En ja, een band die op de koop toe ook nog eens weet te ontroeren.

Dieter Von Deurne and The Politics zegt u? Het werd tijd!

Dieter Von Deurne & The Politics zijn Dieter Sermeus (Orange Black, Napkin VS Soda, The Go Find), Nico Jacobs (Star Club West, Few Bits, The Go Find), Steven Holsbeeks (Few Bits, The Go Find, Deadsets), Hans Gruyaert (de portables, Tape Tum), Jules Lemmens (Few Bits, The Go Find, Benny Zen)

*7’’ Freak Generation B/w Nutricous  (Atomic)