top of page
BONY

Junior

13u30-14u15 | Hoofdpodium

Junior is een zeskoppige indie rockband die sinds de release van hun goed ontvangen EP, “Are We There Yet?”, aan de weg timmert. Met de release van hun debuutalbum, “Eternal Stumble” in 2024, neemt Junior de omarmt Junior de mantel van volwassenheid. Met nog persoonlijkere teksten, meeslepende songwriting en rijke arrangementen is “Eternal Stumble” een plaat die zijn nek naar het verleden uitstrekt, maar met wijd opengesperde ogen de weg opgaat, klaar voor een nieuw begin.

De muziek van de band kan worden omschreven als een mix van indie rock en Americana, met invloeden van artiesten als Bright Eyes, Big Thief en Alex G. En dit alles terwijl ze nog steeds een authentiek geluid behouden.

 

Hanaway

14u30-15u15 | Tentpodium

We openen het Tentpodium met talent van Boechoutse bodem. Hanaway brengt muziek recht uit het hart, met als doel mensen te verbinden. Voor haar heeft muziek de kracht van een universele taal die iedereen kan verstaan. Al reizend verkende ze de wereld van de muziek. Na veel muzikale belevingen en samenwerkingen in onder andere Berlijn en New York, bracht ze haar eigen eerste single uit: ‘The wine is finished’.

De impressies en gevoelens die ze van de wereld ontvangt, vertalen zich in haar muziek. Ze is herkenbaar aan haar zachte stem en warme melodieën.

De sferen van haar nummers gaan van intieme folk tot meer jazz invloeden en pop-soul.

Ze heeft een handvol onuitgebrachte nummers klaarliggen, waar ze de wereld heel graag mee wil omarmen. Deze brengt ze samen met enkele interpretaties van befaamde standards. Hierin wordt ze ten volle bijgestaan door Okan Küçük (bas) en Prithivi Nakarmi (gitaar).

 

And they spoke in Anthems

15u45-16u45 | Hoofdpodium

Met And They Spoke in Anthems neemt singer-songwriter Arne Leurentop nog steeds de tijd om muziek te schrijven en uit te brengen. Tussen het bejubelde debuut ‘JUNE’ (2014) en ‘MONEY TIME’ (2019) telden vijf jaren. Ook de derde plaat ‘STILL.’ (2024) komt er na een pauze van vijf jaar. Sneller hoeft niet. Verdieping, verstilling en vernuft staan centraal.

Met ‘STILL.’ schrijft Arne zijn meest persoonlijke plaat. Zijn wereld werd danig door elkaar geschud toen zijn twee beste vrienden kort na elkaar plots stierven. In een poging om dit verlies een plek te geven, begon hij te schrijven. Hij probeerde zijn emoties te verklanken. Op zoek naar de essentie, de fundamenten van ons bestaan en in de wetenschap dat muziek kan troosten.

Het resultaat klinkt alsof Andy Shauf een plaat van Neil Finn heeft geproducet nadat ze naar ‘Sky Blue Sky’ van Wilco en ‘Darling Arithmetic’ van Villagers hebben geluisterd.

Arne Leurentop (zang, gitaar, orgel) laat zich live omringen door Jan Dhaene (Ansatz Der Machine) op drums, Maarten Flamand (The Antler King, Flat Earth Society) op gitaar en kersvers bandlid Tim Vandenbergh (The Colorist Orchestra, SunSunSun) op bas.

 

Rusty Zippers

17u00-17u45 | Tentpodium

‘Blues Man’ Ed De Smul – die u ongetwijfeld kent van de bluesband ‘Ed & the Gators’ – graaft met zijn nieuw duo project diep in zijn verleden, naar het punt waar het voor hem allemaal begon. Met ‘The Rusty Zippers’ liet hij zijn inspiratie grasduinen in de Folk, Americana en Country uit lang vervlogen tijden en schreef hij een hoop melancholische en ontroerende songs bijeen. Samen met het melodierijke klankenpalet van Tom De Poorter (Little Kim & the Alley Apple 3) op mandoline, banjo en gitaren ... brengen ze intimistische songs van de bovenste plank die u niet onberoerd zullen laten.

 

BLUAI

18u15-19u00 | Hoofdpodium

Het is één van de meest geanticipeerde belpopdebuten, maar de sound is atypisch Belgisch. Op debuutalbum Save It For Later trekt BLUAI op roadtrip langs de gebieden die Big Thief, Pinegrove, Haim en Alabama Shakes bevolken. Catherine Smet boorde haar innerlijke Adrienne Lenker aan, de harmonieën knipogen naar Boygenius, de sound is grootser dan ooit. Na het winnen van Humo’s Rock Rally, De Nieuwe Lichting en Sound Track is de honger van BLUAI nog niet gestild. Het trio komt nu pas echt op kruissnelheid. 

Save It For Later is een plaat als een polaroid. De Belgische songwriter Catherine Smet legt haar herinneringen aan haar jeugd vast in songteksten die een parfum van americana, countrypop en indiefolk dragen. De verhalen spelen zich af in het Waasland, maar sluit de ogen en galopperende paarden op een ranch in Mississippi vormen het decor van BLUAI’s debuutalbum.

Catherine Smet (zang, gitaar), Mo Govaerts (drums) en Caitlin Talbut (bas) bundelden voor Save It For Later de krachten met producer Willem Ardui (blackwave.). Het instrumentarium van BLUAI werd uitgebreid met banjo en lapsteel. Engineer Tobie Speleman kreeg ‘Nashville tuning’ als briefing. BLUAI verlegt zo de focus van indierock naar americana en breekt het referentiekader van de band open, van Maggie Rogers over Alabama Shakes tot The Japanese House. 

 

Big Dave Trio

19u30-20u15 | Tentpodium

Dit trio omvat zowat de crème van de Belgische blues scene met Big Dave aan de harmonica en zang, Bart Mulders op gitaar en Bernd Coene aan de drums.

Dave Reniers aka Big Dave (mondharmonica en zang) begint op zijn dertiende de ‘harp’ te bespelen en is dat blijven doen in verschillende Belgische bands zoals The Dizzy Dave Band, The Electric Kings, The Elmore D. Band, 44Rave, Big Dave & Mean Disposition enz. Vorig editie sloot Big Dave ons festival af met Crayon Sun.

Bart Mulders, een van de betere ‘old school’ blues gitaristen die ons land rijk is. Hij was lid van verschillende bands zoals oa. The Keith Dunn Band, Little Village, Blue Riot Combo. 

Drummer Bernd Coene zorgt voor de ‘ultimate grooves’. Bernd speelt o.a. bij Isolde Lasoen en Reena Riot.

Ze brengen Chicago-style bluesmuziek uit de jaren vijftig en zestig. Van Big Bill Broonzy over Sonny Boy Williamson II tot Elmore James... om er maar een paar te noemen.  

 

The Bony King of Nowhere

20u45-21u45 | Hoofdpodium

Bram Vanparys is terug als zijn muzikale alter ego The Bony King of Nowhere. Meer dan vijf jaar zat er tussen zijn vorige album Silent Days (2018) en het fonkelnieuwe Everybody Knows (2024). Muzikaal bouwt Everybody Knows verder op de breuk met het verleden die Silent Days al was. Sommige songs kwamen nu eerder op piano dan gitaar tot stand, weg van de vertrouwde vingerzettingen. Na een eerste opnamesessie met Koen Gisen bleef Vanparys thuis schaven en knutselen. Everybody Knows is op die manier een terugkeer geworden naar het creatief benaderen van de classics, naar het kleuren van songs met arrangementen en eenmalige happy accidents van zijn vroege werk. 

Legendarische songwriters als Neil Young en Bob Dylan hebben Bram altijd gezelschap gehouden, maar op zijn nieuwste plaat komt de inspiratie steeds meer van hedendaagse muzikanten. Zo herken je de invloed van PJ Harvey, Blur, Nick Cave en zelfs Led Zeppelin. Terwijl hij trouw blijft aan zijn oprechte songwritingstijl en boeiende stem, begint The Bony King Of Nowhere aan een reis naar onbekende muzikale en thematische rijken.

De liveband van de The Bony King of Nowhere bestaat uit vijf muzikanten, met Jasper Hautekiet, Simon Segers, Thijs Troch (Nordmann), Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs).

 

Von TonyHausen

22u00-23u00 | Tentpodium

Von TonyHausen is het muzikale pretpark van vier muzikanten die hun spelplezier en muzikale inleving botvieren over rootsy grooves en eenvoudige melodische motieven.

Een ode aan Ernest Ranglin, de uitvinder van het reggae- en ska-gitaarspel en ongeëvenaard improvisator. Aan Monty Alexander, zijn Jamaicaans-Canadese kompaan en pianist, met wortels in de reggae en jazz. En aan John Scofield, meesterimprovisator en componist.

Bluesy, rootsy, groovy, funky vibes en ritmes waar het samenspelen voorop staat. Muzikale vrijheid en conversatie. ‘Gute Stimmung’ en heel veel fun.

Antoon Offeciers (toetsen), Geert Hellings (Bart Vervaeck), Stijn Possemiers (bas), Stoffel Verlackt (drums)

 

Vitalski & Jan De Smet

Presentatie

​Beuling & Blues wordt gepresenteerd door dit wonderlijke duo. Vitalski neemt voor de tweede maal de presentatiemicrofoon op. Jan De Smet stond ook reeds op ons podium tijdens Konfijt in 2017. Vitalski kennen we van zijn standup-comedy,  literaire lezingen en muzikale optredens. Als schrijver publiceert hij columns, romans, liedjes, toneelstukken, stripverhalen en poëzie. Sinds 2011 draagt Vitalski de titel ‘Antwerpse Nachtburgemeester. Ondertussen is hij legendarisch geworden door de DinsdagClub. En moeten we accordeonist, liedjesmaker Jan De Smet (De Nieuwe Snaar) nog voorstellen?​

Wat mogen we verwachten? Wij zijn even benieuwd als u.

BLUAI
BIGDAVETRIO
TONY
RUSTY
ANTHEMS
VITAL
JUNIOR
HANAWAY
bottom of page